Zapečené a pečené jedlá

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá

  • Slaná žemlovka

     

    Potrebujeme: dvoj – troj dňové žemle alebo rohlíky (na menší pekáč tak 5 – 6 rohlíkov), 1ks väčšia cibuľa, 200 - 250g šunky (najlepšie v celku), 200 – 250g tvrdého syra v celku, 1 smotanu na varenie, 4ks vajcia, soľ, korenie

     

  • Dobrá domáca pizza

     

    Potrebujeme: Cesto – 20g droždia,1 lyžička kryštálového cukru, 300ml vlažnej vody, 500g hladkej múky, 1 lyžica olivového oleja. Omáčka – 400g krájaných lúpaných paradajok z konzervy, 1 strúčik cesnaku(prelisovaný), 1 lyžica olivového oleja, mleté čierne korenie, 1 lyžička sušeného oregana, hrsť čerstvej nasekanej bazalky. Obloha – syr podľa vlastného výberu (mozzarela, strúhaný tvrdý syr), kukurica, šampiňóny, šunka, paradajky, čerstvá bazalka, olivy

     

     

  • Zapečené zemiaky so šunkou a vajcom

     

    Potrebujeme: 800 – 1000g zemiakov, 250g šunky v celku, 250g tvrdého syra v celku, 2 – 3 cibule, 6 vajec, 1,5dcl mlieka alebo sladkej smotany, soľ, korenie, provensálske bylinky, olivový olej

     

  • Zapečený toast s jablkom a slaninou

     

    Potrebujeme: toustový chlieb, jablká, prerastenú slaninku nakrájanú na tenké plátky, tvrdý syr nakrájaný na plátky

     

  • Domáca pizza

     

    Potrebujeme: 1kg hladkej múky, 2PL extra panenského olivového oleja, 1 kocku droždia, 0,5L vlažnej vody, štipka soli, štipka cukru, Na pizzu: pasírované rajčiny (alebo kečup), zmes byliniek a korenia na pizzu (alebo sušená bazalka, oregano), tvrdý syr, akékoľvek ingrediencie na pizzu podľa vlastnej chuti (šunka, klobása, slanina, cibuľa, šampiňóny, kukurica, paprika, atď..)

     

  • Rozmarínové zemiaky s bryndzou

     

    Potrebujeme: zemiaky, olej, rozmarín, americké korenie, grilovacie korenie, bryndza, maslo

     

  • Volské oko v touste

     

    Potrebujeme: toustový chlieb, vajíčka, šunku, syr, soľ

     

  • Francúzke zemiaky

     

    Potrebujeme: zemiaky, klobása, slaninka, bravčová masť, kmín, soľ, mlieko, vajíčko

     

  • Pečené zemiaky so šampiňónmi

     

    Potrebujeme: zemiaky – cca 1kg, 500 až 800g čerstvých šampiňónov, jedno balenie trojuholníkov taveného syra, 1 cibuľa, 2 smotany na šľahanie alebo varenie, soľ, korenie, olej, provensálske bylinky

     

  • Zapekané šampiňóny so šunkou a syrom

     

    Potrebujeme: 500g väčších šampiňónov, 100g akejkoľvek šunky a 100g tvrdého syru nakrájaných na malé kocočky alebo nastrúhané, soľ, korenie, olivový olej

     

  • Domáce lasagne

     

    Potrebujeme: 1kg mleté mäso (najlepšie mix bravčového a hovädzieho), cestovinové plátky lasagne, lúpané paradajky alebo pretlak, 1 ks cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, maslo, 2 lyžice hladkej múky, cca 1/2L mlieko alebo smotana na varenie, syr, olej, bazalka, červené víno

     

  • Koložvárska kapusta

     

    Potrebujeme: 2-3ks cibuľa, 1kg mleté mäso bravčové alebo hovädzie, 2 hrnčeky ryže, 500g kyslej kapusty, červená paprika, soľ, olej , čierne korenie, klobása (nemusí byť), smotana na šľahanie 500ml

     

  • Pečený králik

     

    Potrebujeme: králik, cibuľa, cesnak, olej alebo masť, maslo, soľ, korenie, grilovacie korenie, bobkový list, voda alebo vývar, podľa chuti môžeme pridať aj koreňovú zeleninu a slaninku, smotana na varenie

     

  • Omeletky so šunkou

     

    Potrebujeme: 150g a viac šunky (čím viac, tým lepšie), 1 – 2 menšie cibule, 6 vajec,  2dcl mlieka, hladkú alebo polohrubú múku, soľ, korenie, olivový olej

     

  • Lečo zemiaky s klobásou

     

    Potrebujeme: 1,2 – 1,5kg zemiakov, 4 – 5 rajčín, 4 – 5 menších paprík, 2 cibule, 4 klobásky na pečenie, soľ, korenie, provensálske bylinky, olej

     

  • Vajce v chlebe

     

    Potrebujeme: 5 väčších krajcov bieleho chleba, 150g šunky, plátky tvrdého syra, 1 cibuľu, 5 vajec, soľ, korenie

     

  • Pečienková plnka

     

    Potrebujeme: 4 rožky, 200g kuracích pečienok, hrsť petržlenovej vňate, 3 vajcia, čierne korenie, soľ, olej, polohrubú múku, 2-3dcl mlieka

     

  • Zemiaková placka s Camembertom

     

    Potrebujeme: Na placky: 5 väčších zemiakov, 1 vajce, 15-20dkg hladkej múky špecial, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie Na camember: 5 camembertov, olej, korenie Na omáčku: 20-30dkg mrazených alebo čerstvých černíc (alebo brusníc),  3KL solamylu, cca 20dkg kryštálového cukru, štipku mletej škorice, 1,5-2dcl vody

     

  • Švábkový koch

     

    Potrebujeme: za hrsť kačacích alebo bravčových oškvarkov alebo slaniny, olej, soľ, 2 vajcia, 1 cibuľa, za hrsť petržlenovej vňate, misku očistených zemiakov

     

  • Pečený camembert s cuketovou omáčkou

     

    Pre 4 osoby potrebujeme: 4ks camemberty (hermelíny), 1 menšia cuketa, 2 zelené papriky, 5 cherry paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 až 3dcl kečupu, štipka kari korenia, čierne korenie, soľ, vegeta, olej

     

  • Smotanové pečené zemiaky

     

    Pre dve osoby potrebujeme: 7-8 zemiakov, 2 menšie cibule, 200g slaniny, 1 črievko Bambína, 1 smotana na šľahanie alebo varenie, vegeta, soľ, korenie, olej

     

  • Sedliacke zemiaky

     

    Pre 2 až 3 osoby potrebujeme: 8 až 10 zemiakov, 150g klobásky (jedna nožička), 200g oravskej slaniny, 500g kyslej kapusty, mletú sladkú červenú papriku, soľ, korenie