Zapečené a pečené jedlá

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá

  • Dobrá domáca pizza

     

    Potrebujeme: Cesto – 20g droždia,1 lyžička kryštálového cukru, 300ml vlažnej vody, 500g hladkej múky, 1 lyžica olivového oleja. Omáčka – 400g krájaných lúpaných paradajok z konzervy, 1 strúčik cesnaku(prelisovaný), 1 lyžica olivového oleja, mleté čierne korenie, 1 lyžička sušeného oregana, hrsť čerstvej nasekanej bazalky. Obloha – syr podľa vlastného výberu (mozzarela, strúhaný tvrdý syr), kukurica, šampiňóny, šunka, paradajky, čerstvá bazalka, olivy

     

     

  • Zapečený toast s jablkom a slaninou

     

    Potrebujeme: toustový chlieb, jablká, prerastenú slaninku nakrájanú na tenké plátky, tvrdý syr nakrájaný na plátky

     

  • Domáca pizza

     

    Potrebujeme: 1kg hladkej múky, 2PL extra panenského olivového oleja, 1 kocku droždia, 0,5L vlažnej vody, štipka soli, štipka cukru, Na pizzu: pasírované rajčiny (alebo kečup), zmes byliniek a korenia na pizzu (alebo sušená bazalka, oregano), tvrdý syr, akékoľvek ingrediencie na pizzu podľa vlastnej chuti (šunka, klobása, slanina, cibuľa, šampiňóny, kukurica, paprika, atď..)

     

  • Francúzke zemiaky

     

    Potrebujeme: zemiaky, klobása, slaninka, bravčová masť, kmín, soľ, mlieko, vajíčko

     

  • Domáce lasagne

     

    Potrebujeme: 1kg mleté mäso (najlepšie mix bravčového a hovädzieho), cestovinové plátky lasagne, lúpané paradajky alebo pretlak, 1 ks cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, maslo, 2 lyžice hladkej múky, cca 1/2L mlieko alebo smotana na varenie, syr, olej, bazalka, červené víno

     

  • Zemiaková placka s Camembertom

     

    Potrebujeme: Na placky: 5 väčších zemiakov, 1 vajce, 15-20dkg hladkej múky špecial, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie Na camember: 5 camembertov, olej, korenie Na omáčku: 20-30dkg mrazených alebo čerstvých černíc (alebo brusníc),  3KL solamylu, cca 20dkg kryštálového cukru, štipku mletej škorice, 1,5-2dcl vody

     

  • Sedliacke zemiaky

     

    Pre 2 až 3 osoby potrebujeme: 8 až 10 zemiakov, 150g klobásky (jedna nožička), 200g oravskej slaniny, 500g kyslej kapusty, mletú sladkú červenú papriku, soľ, korenie