Dobrá domáca pizza

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Dobrá domáca pizza

 

 

Dobrá domáca pizza

 

Potrebujeme: Cesto – 20g droždia,1 lyžička kryštálového cukru, 300ml vlažnej vody, 500g hladkej múky, 1 lyžica olivového oleja. Omáčka – 400g krájaných lúpaných paradajok z konzervy, 1 strúčik cesnaku(prelisovaný), 1 lyžica olivového oleja, mleté čierne korenie, 1 lyžička sušeného oregana, hrsť čerstvej nasekanej bazalky. Obloha – syr podľa vlastného výberu (mozzarela, strúhaný tvrdý syr), kukurica, šampiňóny, šunka, paradajky, čerstvá bazalka, olivy

 

 

Ako na to: Omáčka – všetky suroviny na omáčku zmiešame a necháme odstáť. Cesto – Droždie rozdrobíme do misky, pridáme cukor a zalejeme vlažnou vodou. Premiešame, dáme na teplé miesto a počkáme kým z neho začnú vystupovať bublinky. Múku nasypeme do misky, pridáme olej a štipku soli. Potom k múke prilejeme kvások a vypracujeme vláčne cesto aby sa odliepalo od stien misky. Vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme kysnúť v miske 20 minút na teplom mieste prikryté utierkou. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti.

 

 

Bochníky vyvaľkáme na tenko do tvaru kruhu a dáme na plech vymastený trochou oleja. Cesto potrieme omáčkou a obložíme podľa vlastnej chuti a fantázie.

 

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 230 stupňoch približne 15-20 minút. Dobrú chuť...

 

 

 
 
 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Pizza z ovsených vločiek Pizza z nekysnutého cesta Zapekaný salámový chleba