Národné kuchyne
-
Česká kuchyňa
Česká kuchyňa je spriaznená s nemeckou (najmä s bavorskou) a rakúskou kuchyňou. Oproti talianskej kuchyni nie je natoľko zdravá a na trávenie dosť ťažká. Česká republika má bohatú ponuku poľných plodín, ovocia, zeleniny, bobulí, rýb aj zveriny a podľa toho je tiež pestrý český jedálny lístok... Viac>>
-
Francúzska kuchyňa
Francúzska kuchyňa je vo svete preslávená svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy a servírovania jedál, pestrosťou zloženia jedálneho lístka i estetickým vzhľadom a chuťovými vlastnosťami pripravených pokrmov... Viac>>
-
Maďarská kuchyňa
Guláš, paprikáš, perkelt, segedín, haláslé, štipľavá paprika, klobása, šomlóhalušky. Asi tieto jedlá sa vynárajú v mysli každého človeka, keď sa spomenie maďarská kuchyňa. Maďarsko je hlavne zemou štipľavej papriky, vína a pikantných klobás... Viac>>
-
Mexická kuchyňa
Mexická kuchyňa je pre našinca exotická a doslova páli na jazyku. Buritos, takos, churos... Mexická kuchyňa je známa rôznorodými chuťami, farebnosťou jedál a množstvom korenia a prísad, z ktorých mnohé sú domáceho pôvodu... Viac>>
-
Slovenská kuchyňa
Slovenská národná kuchyňa sa formuje už celé stáročia. Vychádza nielen z jedál našich prastarých mám, ale aj z ľudových tradícií v našich domácnostiach. Veky ju ovplyvňovali kuchyne susedných národov, najmä uhorskej, rakúskej, poľskej a českej... Viac>>
-
Židovská kuchyňa