Národné kuchyne

  • Česká kuchyňa

     

    Česká kuchyňa je spriaznená s nemeckou (najmä s bavorskou) a rakúskou kuchyňou. Oproti talianskej kuchyni nie je natoľko zdravá a na trávenie dosť ťažká. Česká republika má bohatú ponuku poľných plodín, ovocia, zeleniny, bobulí, rýb aj zveriny a podľa toho je tiež pestrý český jedálny lístok... Viac>>

     

  • Francúzska kuchyňa

     

    Francúzska kuchyňa je vo svete preslávená svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy a servírovania jedál, pestrosťou zloženia jedálneho lístka i estetickým vzhľadom a chuťovými vlastnosťami pripravených pokrmov... Viac>>

     

  • Maďarská kuchyňa

     

    Guláš, paprikáš, perkelt, segedín, haláslé, štipľavá paprika, klobása, šomlóhalušky. Asi tieto jedlá sa vynárajú v mysli každého človeka, keď sa spomenie maďarská kuchyňa. Maďarsko je hlavne zemou štipľavej papriky, vína a pikantných klobás... Viac>>

     

  • Mexická kuchyňa

     

    Mexická kuchyňa je pre našinca exotická a doslova páli na jazyku. Buritos, takos, churos... Mexická kuchyňa je známa rôznorodými chuťami, farebnosťou jedál a množstvom korenia a prísad, z ktorých mnohé sú domáceho pôvodu... Viac>>

     

  • Slovenská kuchyňa

     

    Slovenská národná kuchyňa sa formuje už celé stáročia. Vychádza nielen z jedál našich prastarých mám, ale aj z ľudových tradícií v našich domácnostiach. Veky ju ovplyvňovali kuchyne susedných národov, najmä uhorskej, rakúskej, poľskej a českej... Viac>>

     

  • Židovská kuchyňa