Domáce lasagne

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Domáce lasagne

 

 

Domáce lasagne

 

Potrebujeme: 1kg mleté mäso (najlepšie mix bravčového a hovädzieho), cestovinové plátky lasagne, lúpané paradajky alebo pretlak, 1 ks cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, maslo, 2 lyžice hladkej múky, cca 1/2L mlieko alebo smotana na varenie, syr, olej, bazalka, červené víno

 

 

Ako na to: Pripravíme si mäsovú zmes - na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, po častiach pridávame mäso, ktoré tiež opečieme, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, lúpané paradajky alebo pretlak, taktiež môžeme pridať trocha červeného vína, necháme povariť cca 15 - 20 minút , nakoniec pridáme bazalku a odstavíme. Pripravíme si bešamel - na rozpustenom masle opražíme múku do zlatista (miešame drevenou vareškou), pridáme mlieko (miešame metličkami!) a za stáleho miešania privedieme do varu. Bašamel si môžeme ochutiť každý podľa svojho vkusu.

 

 

Plátky pred vkladaním do misy namáčame v horúcej vode na pár sekúnd. Do zapekacej misy môžeme dať pár kvapiek oleja a postupne vrstvíme - cestovinové lasagne plátky, mäsová zmes, nasleduje vrstva bašamelu, strúhaný syr. Lasagne si môžeme obzvláštniť pridaním napr. špenátu alebo medvedieho cesnaku medzi jednotivé vrstvy. Postup opakujeme a ukončíme mäsovou zmesou, ktorú posypeme strúhaným syrom.

 

 

 

Pečieme na 180° cca 20-30 minút ( do zlatisto - hnedej farby ). Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Pizza z ovsených vločiek Pizza z nekysnutého cesta Pečený králik Zapekaný salámový chleba Chlapské pečené zemiaky