Domáca pizza
Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Domáca pizza
Domáca pizza
Potrebujeme: 1kg hladkej múky, 2PL extra panenského olivového oleja, 1 kocku droždia, 0,5L vlažnej vody, štipka soli, štipka cukru, Na pizzu: pasírované rajčiny (alebo kečup), zmes byliniek a korenia na pizzu (alebo sušená bazalka, oregano), tvrdý syr, akékoľvek ingrediencie na pizzu podľa vlastnej chuti (šunka, klobása, slanina, cibuľa, šampiňóny, kukurica, paprika, atď..)
Ako na to: do veľkej misy si dáme múku, soľ. Uprostred urobíme jamku, do jamky rozdrobíme droždie, cukor, vlažnú vodu – nie celú, len na zaliatie droždia a necháme vytvoriť kvások. Potom pridáme olej, ostatnú vodu a ručne vypracujeme hladké, pružné cesto. Cesto posypeme múkou a necháme kysnúť – napučať. Tak 15 – 20 minút.
Oddelíme si časť cesta a na pomúčenej doske vyvaľkáme tenšie cesto. Dáme na plech (môžeme použiť aj papier na pečenie), potrieme rajčinovou omáčkou, posypeme bylinkami, potom posypeme syrom a pridáme ingrediencie podľa vlastnej chuti. Okraje pizze potrieme olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na cca 15 minút. Z tohto množstva cesta urobíme tak 4 – 5 kusov pizze.
Rozkrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť...
Obľúbené recepty:
Pizza z ovsených vločiek
Pizza z nekysnutého cesta
Zapekaný salámový chleba