Pangasius s olivami

Foto recepty - vyskúšané » Ryby » Pangasius s olivami

 

 

Pangasius s olivami

 

Potrebujeme: 1 balenie ryby (môžeme použiť aj inú rybu ako Pangasiusa), 1 balenie zelených olív, 1 mozzarella, 1 cibuľa, 1 konzerva kukurice, trochu kečupu, soľ, korenie, olej

 

Ako na to: rybu umyjeme, ak máme väčšie filety prekrojíme a kúsky ryby osolíme a okoreníme. Na panvici s rozpáleným olejom Pangasiusa pomaly na miernom ohni opečieme z obidvoch strán. Rybu vyberieme a odložíme.

 

 

Do výpeku vložíme nakrájanú cibuľu, restujeme ju do sklovita. Potom pridáme olivy prekrojené na polovicu (nálev z olív si odložíme) a kukuricu. Chvíľku ešte restujeme, okoreníme, podlejeme troškou nálevu z olív, pridáme trochu kečupu, chvíľu podusíme. Veľmi nesolíme, lebo samotný nálev z olív je dosť slaný.

 

 

 

Do s troškou oleja potretej zapekacej misy vložíme vrstvu olív s kukuricou, na to Pangasiusa, zase olivy a zase rybu, minieme všetky suroviny. Na navrstveného Pangasiusa s olivami poukladáme na kolieska nakrájanú mozzarellu a dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 15 až 20 minút.

 

 

Podávame s hranolkami, zemiakovou kašou alebo s ryžou. Dobrú chuť...