Rizoto s hľúzovkovou pastou

Foto recepty - vyskúšané » Múčne a bezmäsité jedlá » Rizoto s hľúzovkovou pastou

 

 

Rizoto s hľúzovkovou pastou

 

Potrebujeme: 1,5 šálky talianskej ryže arborio, 1 cibuľu, polku cukety, 2PL hľúzovkovej pasty, 1dcl bieleho vína, 4dcl vývaru z kocky (1 bujón zalejeme vriacou vodou), parmezán, kúsok masla, olej, soľ, korenie

 

 

Ako na to: na oleji si speníme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme ryžu a za stáleho miešania niekoľko minút opekáme. Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú cuketu a 2PL hľúzovkovej pasty, osolíme, okoreníme. Za stáleho miešania chvíľu podusíme.

 

 

Potom podlejeme vínom a troškou vývaru, podusíme, pričom vývar dolievame až potom, čo sa tekutina vyvarí a vsiakne do ryže. Takto postupujeme až do zmäknutia ryže, za stáleho miešania.

 

 

 

Na záver , keď je ryža „aldente“, pridáme nastrúhaný parmezán, kúsok masla, premiešame, chvíľu prevaríme a odstavíme. Zakryjeme aby ryža došla. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Vajce v chlebe PIZZA chleby Špenátové placky Pečienková plnka Zemiaková placka s Camembertom