Pečený králik

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Pečený králik

 

 

Pečený králik

 

Potrebujeme: králik, cibuľa, cesnak, olej alebo masť, maslo, soľ, korenie, grilovacie korenie, bobkový list, voda alebo vývar, podľa chuti môžeme pridať aj koreňovú zeleninu a slaninku, smotana na varenie

 

 

Ako na to: králika umyjeme, odblaníme a naporcujeme. Nasolíme a okoreníme čiernym korením. Králika môžeme našpikovať kúskami slaninky a cesnaku. Na panvici si rozohrejeme olej alebo masť a jemne orestujeme cibuľku, postupne každý kúsok králika opečieme z každej strany aby sa mäsko pekne uzavrelo. Naukladáme do misy, v ktorej sa bude mäsko piecť. Jednotlivé kúsky mäska môžeme okoreniť aj grilovacím korením.

 

 

Králika možeme zaliať aj výpekom s cibuľou z panvice. Zalejeme 2-3 dcl vody alebo vývaru a taktiež môžeme podľa chuti pridať aj koreňovú zeleninu (následne z nej môžeme spraviť smotanovú omáčku) . Na vrch poukladáme kúsky masla, pridáme bobkový list. Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180° C cca 1,5 hodiny. Zeleninku môžeme vybrať, králika potom bez alobalu pečieme ešte cca 15 minút do chrumkava.

 

 

 

Zeleninu môžeme rozmixovať ponorným mixérom so smotanou a necháme prevrieť. Podávame s cestovinami alebo knedľou. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Zapekaný salámový chleba PIZZA chleby Špenátové placky Pečienková plnka Zemiaková placka s Camembertom