Kapor na rajčinovo vínovej omáčke
Foto recepty - vyskúšané » Ryby » Kapor na rajčinovo vínovej omáčke
Kapor na rajčinovo vínovej omáčke
Potrebujeme: kúsky kapra, 1 malý pretlak, 1dcl červeného vína, 1KL zmesi korenín na ryby, soľ, čierne korenie, trošku olivového oleja
Ako na to: kapra si umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Do misky si dáme pretlak, víno a 1KL korenia na ryby. Všetko dobre premiešame. Mala by nám vzniknúť hustejšia omáčka.
Do misy na pečenie vložíme kúsky kapra, prekvapkáme ho olivovým olejom a zalejeme omáčkou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov na 35 - 40 minút. Môžeme podávať so zemiakovým pyré alebo podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť...