Horčicovo pivová marináda

Magazín » Recepty, rady, triky » Horčicovo pivová marináda

 

 

Horčicovo pivová marináda

 

Potrebujeme: 5PL klasickej horčice, 1,5dcl tmavého piva, 3PL kečupu, 0,5dcl olivového oleja

 

 

Ako na to: túto marinádu môžeme použiť ako na bravčové, tak aj na kuracie mäso. Mäso nakrájané na tenšie plátky (napr. bravčové karé) si zľahka vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si marínádu. Všetky ingrediencie si dáme do misky, dobre premiešame. Ideme marinovať. Ideálne je použiť uzatvárateľnú dózu. Mäso ukladáme do dózy a prelievame ho marinádou. Dózu zavrieme a mäso dáme do chladničky na 4 až 6 hodín. Ak vás tlačí čas, tak mäso marinujme minimálne 2 hodiny.

 

 

 

A potom už len s mäskom šup na gril alebo panvicu či do rúry. Dobrú chuť...

 

 

 
 
 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou Bravčové mäso na kyslých uhorkách Bravčový paprikový guláš