Recepty, rady, triky

Magazín » Recepty, rady, triky

 

 

  • Hody na Slovensku

     

    Tradícia "hodovania" na Slovensku ma dlhú históriu. Zvyčajne sa viaže k výročiu posvätenia kostola alebo k sviatku patróna, ktorému je kostol zasvätený. Hody nie sú sezónna záležitosť, keďže kostol nájdete aj v tých najmenších obciach, takže termín "hodovania" ma každá obec či mesto iný, hody sú celoročná záležitosť a konajú sa v každom ročnom období. Hody sú typické príchodom kolotočov, hodovými zábavami, hodovými koncertmi, niektoré obce spájajú hody s miestnymi tradičnými jarmokmi, takže na hody musia byť plné stoly jedla a zábava.

     

  • Aperol Spritz

     

    Potrebujeme: 3 diely Prosecca, 2 diely Aperolu, 1 diel minerálky alebo sódy

     

  • Horčicovo pivová marináda

     

    Potrebujeme: 5PL klasickej horčice, 1,5dcl tmavého piva, 3PL kečupu, 0,5dcl olivového oleja