Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina » Bravčové mäso na kyslých uhorkách

 

 

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

 

Potrebujeme: 600-800g bravčového karé, 1 cibuľu, 4ks kyslých zaváraných uhoriek, 1 kocka masoxu, mleté čierné korenie, vegetu, kečup, olej, 2PL polohrubej múky

 

 

Ako na to: cibuľu aj uhorky si nakrájame na menšie kúsky. Mäso si narežeme na rezne, okoreníme a naklepeme. Mäso prudko opražíme na panvici z oboch strán. Preložíme ho do hlbšieho pekáča.

 

 

Vo výpeku si usmažíme cibuľu, potom pridáme uhorky, kečup, vegetu, masox, podlejeme troškou vody, premiešame a zmes nalejeme na rezne. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na 1,5 hodiny, respektíve pokiaľ mäso úplne nezmäkne.

 

 

 

Ak je mäso mäkké, šťavu zahustíme 2PL polohrubej múky rozmiešanej v 1dcl vody. Vlejeme do mäsa, zamiešame a dáme ešte na 5 minút do rúry. Podávame s ryžou. TIP: podľa chuti si do hotového mäsa môžeme primiešať natvrdo uvarené a na kocky nakrájané vajíčko. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Prírodné bravčové rezne a hráškové pyré Bravčová panenka so špargľou