Bravčový paprikový guláš

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina » Bravčový paprikový guláš

 

 

Bravčový paprikový guláš

 

Potrebujeme: 1200 až 1500g bravčového mäsa (stehno alebo karé), 2 väčšie čerstvé papriky, 2 cibule, 5dcl vývaru (alebo horúca voda s 3PL vegety), 3KL sladkej mletej papriky, 2KL sušenej bazalky, soľ, korenie, olivový olej

 

 

Ako na to: mäso si očistíme od mastného podľa vlastnej chuti, nakrájame na malé kocky a prepláchneme. Pridáme bazalku, osolíme, koreníme a premiešame. Cibuľu si očistíme a nakrájame na mesiačiky. Papriky si nakrájame na tenšie rezančeky alebo malé kocky (v podstate je to jedno, lebo paprika sa nám takmer celá rozvarí).

 

 

Vo väčšom hrnci si rozpálime olej, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme mletú papriku a nakrájanú čerstvú papriku. Za stáleho miešania chvíľku restujeme, asi 3 až 5 minút. Ďalej pridáme mäso, ktoré premiešaváme a restujeme, kým sa trošku nestiahne.

 

 

 

Ak máme mäso trošku poopekané, stíšime oheň, podlejeme vývarom (horúca voda s vegetou) a približne 2 hodiny pomaličky dusíme, respektíve kým mäso nebude mäkké. Počas dusenia občas premiešavame a dolievame  dostatok vody podľa potreby tak, aby celé mäso bolo ponorené a varilo sa v šťave. Na záver varenia ešte podľa vlasnej chuti dosolíme, dochutíme. Podávame s knedľou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Prírodné bravčové rezne a hráškové pyré Zabíjačková kapusta