Zemiakové lokše

Foto recepty - vyskúšané » Múčne a bezmäsité jedlá » Zemiakové lokše

 

 

Zemiakové lokše

 

Potrebujeme: zemiaky (8ks), hladká múka (5 lyžíc), soľ

 

 

Ako na to: uvaríme ošúpané zemiaky (najlepšie deň vopred aby trocha odstáli). Uvarené zemiaky vymiešame na kašu. (! V každom prípade ďalej pracujeme s vychladnutými!) Zemiaky zmiešame s múkou (múku pridávame postupne - ak sa nám cesto bude zdať už dosť tuhé múku už pridávať netreba) a soľou a vypracujeme na vláčne cesto. Z vypracovaného cesta spravíme valec, ktorý rozdelíme na malé bochníky (cca vo veľkosti päste). Z každého kúsku vypracujeme guličku a rozvaľkáme na tenko.

 

 

Pečieme bez oleja na rozohriatej pancivi alebo platni.

 

 

 

Servírujeme s kúskami masla a kefírom. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Kuskus so zeleninou Rizoto s hľúzovkovou pastou Vysmážané šampiňóny Tvarohová žemlovka Parené buchty