Zapekaný baklažán

Foto recepty - vyskúšané » Zelenina » Zapekaný baklažán

 

 

Zapekaný baklažán

 

Potrebujeme: 1,0kg baklažánu, olej, hladká muka na obalovanie, 2 konzervy lúpaných paradajok, soľ, 350g mozzarelly, čerstvú bazalku, maslo na vymastenie zapekacej nádoby, 4PL parmezánu

 

 

Ako na to: baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme ho a necháme 30 minút až hodinu odpočívať. Opláchneme tekutinu, ktorú baklažán "vypotil" a dobre ho usušíme čistou utierkou. Kolieska zľahka  obalíme v múke, prebytočnú múku odklepeme. Potom baklažán opečieme na rozpálenom oleji do červena, necháme odkvapkať na papierovej utierke. V hrnci si rozohrejeme olej, pridáme lúpane rajčiny, osolíme a zprudka varíme cca 20 minút, pokým omáčka zredukuje a zhustne.

 

 

Do zapekacej nádoby vymastenej maslom rozložíme plátky baklažánu tesne vedľa seba v jednej vrstve. Prelejeme ho polovicou rajčinovej omáčky, posypeme vrstvou mozzarelly a parmezánu, rozložíme natrhané lístky bazalky. Postup opakujeme ešte raz. Rúru si vyhrejeme na 220 stupňov a dáme zapekať cca na 35 minút do zlatista.

 

 

 

Keď hotový baklažán vyberieme z rúry, pred podávaním necháme niekoľko minút odstáť. Dobrú chuť...

 

Inšpirovali sme sa na: www.apetitonline.cz

 

 
 
 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Cuketová pizza Zeleninové fašírky s ovsenými vločkami Pečený baklažán