Zapečené figy

Foto recepty - vyskúšané » Ovocie » Zapečené figy

 

 

Zapečené figy

 

Potrebujeme: čerstvé figy, camembert alebo hermelín, schwarzwaldskú šunku alebo prošuto, med, balzamico

 

Ako na to: figy si umyjeme, osušíme, stonku odrežeme a narežeme zhora do kríža asi tak do polovice figy. Jemne pootvoríme a do každej štrbinky dáme kúsok syra. Obalíme plátkom šunky. Poukladáme do zapekacej misy a dáme zapekať do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 10 – 15 minút. Keď figy vyberieme z rúry, prekvapkáme ich medom a balzamicom.

 

 

 

Podávame ako predjedlo alebo malú chuťovku. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Rýchly talianský šalát Ľadový šalát s balkánskym syrom Ľadový šalát s kukuricou