Švábkový koch

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Švábkový koch

 

 

Švábkový koch (zemiakový koláč - starý recept z Liptova)

 

Potrebujeme: za hrsť kačacích alebo bravčových oškvarkov alebo slaniny, olej, soľ, 2 vajcia, 1 cibuľa, za hrsť petržlenovej vňate, misku očistených zemiakov

 

 

Ako na to: očistené, pokrájané zemiaky si uvaríme v osolenej. Scedíme a dobre postláčame na pyré. Oškvarky, cibuľu, vňať pokrájame nadrobno.

 

 

Cibuľu speníme, pridáme oškvarky, chvíľu orestujeme. Zmes pridáme k roztlačeným zemiakom. Ďalej pridáme vňať, dve vajíčka, dobre premiešame a zmes dáme na vymastený pekáč. Pre efekt na zmesi  vidličkou urobíme ryhy – vlnky.

 

 

 

Pečieme asi 1 hodinu pri 180 stupňoch do chrumkava. Podávame samostatne so zaváranou zeleninou, kyslou kapustou alebo ako prílohu. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Pizza z ovsených vločiek Pizza z nekysnutého cesta Pečený králik Zapekaný salámový chleba Chlapské pečené zemiaky