Švábkový koch
Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Švábkový koch
Švábkový koch (zemiakový koláč - starý recept z Liptova)
Potrebujeme: za hrsť kačacích alebo bravčových oškvarkov alebo slaniny, olej, soľ, 2 vajcia, 1 cibuľa, za hrsť petržlenovej vňate, misku očistených zemiakov
Ako na to: očistené, pokrájané zemiaky si uvaríme v osolenej. Scedíme a dobre postláčame na pyré. Oškvarky, cibuľu, vňať pokrájame nadrobno.
Cibuľu speníme, pridáme oškvarky, chvíľu orestujeme. Zmes pridáme k roztlačeným zemiakom. Ďalej pridáme vňať, dve vajíčka, dobre premiešame a zmes dáme na vymastený pekáč. Pre efekt na zmesi vidličkou urobíme ryhy – vlnky.
Pečieme asi 1 hodinu pri 180 stupňoch do chrumkava. Podávame samostatne so zaváranou zeleninou, kyslou kapustou alebo ako prílohu. Dobrú chuť...
Obľúbené recepty:
Pizza z ovsených vločiek
Pizza z nekysnutého cesta
Pečený králik
Zapekaný salámový chleba
Chlapské pečené zemiaky