Stroganov

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina » Stroganov

 

 

Stroganov

 

Potrebujeme: bravčové karé alebo stehno (500 - 700g), horčica plnotučná, kečup, worchestrová omáčka, sterilizované uhorky, soľ, čierne korenie, cibuľa, olej

 

 

Ako na to: Mäso nakrájame na tenké rezančeky, pridáme 3 lyžice horčice, 5 lyžíc kečupu, 1 lyžica worchestrovej omáčky, soľ, čierne korenie a pridáme taktiež nadrobno nakrájané sterilizované uhorky (môžu sa pridať aj na koniec, ako v našom recepte) a necháme odstáť.

 

 

Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme mäsovú zmes, taktiež opražíme. Potom prilejeme trocha vody, zakryjeme a dusíme cca 20 minút. Ak chceme omáčku hustejšiu môžeme poprášiť múkou.

 

 

Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou Bravčové mäso na kyslých uhorkách