Špagety s kyslou kapustou

Foto recepty - vyskúšané » Cestoviny » Špagety s kyslou kapustou

 

 

Špagety s kyslou kapustou

 

Pre 2 až 3 osoby potrebujeme: 1/2 balíčka špagiet, 200 až 250g kyslej kapusty (najlepšie z LIDLA z konzervy), 1 väčšiu cibuľu, 100 - 120g údenej prerastenej slaninky nakrájanej na rezančeky, 1.5dcl kečupu,  akúkoľvek zmes korenia napr. na pizzu, soľ, 1.5dcl vody

 

 

Ako na to: špagety si uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme v hrnci. Cibuľu si nakrájame na jemnejšie, kapustu si dáme na tanier a niekoľko krát ju poprekrajujeme, aby sme ju mali nakrájanú na jemnejšie. Vo väčšej panvici s pokrievkou si na troške oleja urestujeme cibuľu aj so slaninou do zlatova, asi tak 5-7 minút.

 

 

Potom pridáme kapustu, zmes korenia, premiešame, podlejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a cca 10 minút pomaly podusíme. Občas premiešame.

 

 

 

Potom pridáme kečup a ešte 5 minút podusíme. Medzitým ochutnáme a prípadne dosolíme podľa vlastnej chuti. Nakoniec pridáme uvarené špagety, dobre ich premiešame s omáčkou a prehrejeme. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Penne s kuracím mäsom Syrovo-špenátové cestoviny Zeleninovo kuracie cestoviny Špagety s párkom Vajíčkové cestoviny