Špagety marinara s parmezánom

Foto recepty - vyskúšané » Cestoviny » Špagety marinara s parmezánom

 

 

Špagety marinara s parmezánom (talianská klasika - špagety s rajčínovou omáčkou)

 

Potrebujeme: balíček špagiet, 500g pasírovaných paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, strúhaný parmezán, bazalka (sušená alebo čerstvá), vegeta, soľ, korenie, štipka cukru, olivový olej

 

 

Ako na to: špagety si uvaríme podľa návodu, scedíme, necháme odkvapkať a prekvapkáme ich olivovým olejom. Cibuľu si nakrájame najemno, cesnak na plátky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme cibuľu s cesnakom a restujeme do zlatista.

 

 

Potom pridáme pasírované paradajky, všetky koreniny a štipku cukru podľa vlastnej chuti. Ak máme pasírované paradajky hustejšie, môžeme pridať trochu vody. Za stáleho miešania dusíme 7 až 10 minút. Na tanier dáme vrstvu špagiet, zalejeme omáčkou a posypeme parmezánom. Dobrú chuť...

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Zeleninovo kuracie cestoviny Špagety s párkom Vajíčkové cestoviny Wok cestoviny s tofu Zapečené cestoviny