Slaná žemlovka

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Slaná žemlovka

 

 

Slaná žemlovka

 

Potrebujeme: dvoj – troj dňové žemle alebo rohlíky (na menší pekáč tak 5 – 6 rohlíkov), 1ks väčšia cibuľa, 200 - 250g šunky (najlepšie v celku), 200 – 250g tvrdého syra v celku, 1 smotanu na varenie, 4ks vajcia, soľ, korenie

 

 

Ako na to: syr si nastrúhame na tvrdom strúhadle, cibuľu, šunku a rohlíky si nakrájame na malé kúsky. Rohlíky, cibuľu, šunku a ½ syra dáme do misy, pridáme smotanu, vajíčka, soľ, korenie a dobre, naozaj dobre premiešame. Takto pripravenú zmes vysypeme do pekáča (pekáč trochu vymastíme masťou alebo olejom).

 

 

Ešte posypeme zvyškom syra a dáme zapekať do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 20 až 25 minút. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť.

 

 

 

Môžeme podávať so zaváranou uhorkou, čalamádou alebo s čímkoľvek načo máme chuť. Dobrú chuť...

 

 

 
 
 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Domáca pizza Rozmarínové zemiaky s bryndzou Volské oko v touste