Šalát z čínskej kapusty

Foto recepty - vyskúšané » Zelenina » Šalát z čínskej kapusty

 

 

Šalát z čínskej kapusty

 

Potrebujeme: hlávku čínskej kapusty, 3 rajčiny, 2 balenia zelených olív, šalátový syr (alebo balkánsky), 1PL balzamikového octu, 2PL olivového oleja, soľ, korenie, bazalka (najlepšie čerstvá)

 

 

Ako na to: z kapusty vrchné listy zahodíme, odrežeme z nej hlúzu, rozdelíme na listy, ktoré umyjeme a nakrájame na tenšie rezančeky. Olivy si scedíme a prekrojíme na polovice. Rajčiny si nakrájame na polmesiačiky a syr na menšie kocky.

 

 

 

Všetky nakrájané suroviny vysypeme do väčšej misky, pridáme 1PL balzamikového octu, 2PL olivového oleja, osolíme a okoreníme, pridáme štipku bazalky (ak máme čerstvú, tak ju najemno nasekáme, ak máme sušenú, tak ju pri sypaní do šalátu medzi prstami trochu podrvíme). Šalát premiešame a odložíme do chladničky na par hodín uležať. Tým nám šalát trochu zmäkne, pustí šťavu a všetky chute sa spoja. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Zeleninové ragú - omáčka z cukety a baklažánu Dusené šampiňóny so zeleninou Cuketová pizza Zeleninové fašírky s ovsenými vločkami Pečený baklažán