Placky z hokaido s pečenými šampiňónmi
Foto recepty - vyskúšané » Zelenina » Placky z hokaido s pečenými šampiňónmi
Placky z hokaido s pečenými šampiňónmi
Potrebujeme: Placky: tekvica hokaido, 4 lyžice hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, čierne korenie, soľ, bazalka/tymián alebo majorán každý podľa vlastnej chuti, 1 vajce, olej na pečenie Šampiňóny: šampiňóny, syr niva, maslo, sušená zmes bylín Dresing: biely jogurt, 1-2 lyžice kyslá smotana, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olivový olej, bazalka, korenie
Ako na to: hokaido ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, vajíčko, soľ, pretlačený cesnak, čierne korenie a vybrané korenie podľa chuti - bylinky. Všetko spolu zmiešame a na panvici si rozohrejeme olej, na ktorom pečieme placky pekne do zlatista a chrumkava.
Šampiňóny očistíme, zbavíme nožičiek, a na vrch poukladáme kúsky syra niva a malé kúsky masla, posypeme zmesou korenia. Dáme piecť na 200 stupňov na cca 15-20 minút. Dresing si pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu, smotany, pretlačeného cesnaku, soli, olivového oleja, korenia a bazalky.
Šampiňóny podávame ako prílohu k plackám, ktoré prelejeme dresingom. Dobrú chuť...
Obľúbené recepty:
Kuskus so zeleninou Grilovaná špargľa Pečená cvikla Ľadový šalát so sušenými rajčinami Rýchly talianský šalát