Perník od babky

Foto recepty - vyskúšané » Sladkosti - koláče - zákusky » Perník od babky

 

 

Perník od babky

 

Potrebujeme: 2 celé vajcia, 30g práškového cukru, 2dcl oleja, 3PL slivkového lekváru do cesta a asi 200g na potretie (alebo aký mame), 1KL škorice, 2PL kakaa, 400g hladkej múky, 1/2L mlieka, 1 kypriaci prášok do perníka, 1KL sódy bikarbóny, cukrárenská poleva „dukátiky“

 

 

Ako na to: všetky suroviny spolu vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

 

 

Pečieme na 180 stupňov a keď sa cesto „zdvihne“, potom ho pečieme pomalšie cca na 165 stupňoch, čas pečenia je približne 30 až 35 minút. Ešte horúci perník potrieme lekvárom.

 

 

 

Na perník poukladáme dukátiky, ale ak máme čas, môžeme ho poliať čokoládovou polevou, ktorú si urobíme nasledovne: 150g čokolády na varenie a 150g klasického masla (nie margarín ako Perla, Rama) si rozpustíme nad parným kúpeľom ( namiesto masla sa dá požiť olej alebo HERA). Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Ďalšie obľúbené recepty:

 

Milka rezy Fánky Macocha rezy Medovníčky Malinovo-čokoládové muffiny