Penne s tuniakom a bazalkou

Foto recepty - vyskúšané » Cestoviny » Penne s tuniakom a bazalkou

 

 

Penne s tuniakom a bazalkou

 

Potrebujeme (pre 4 osoby): 1 balík cestovín, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, olivy, tuniak (2-3 menšie konzervy, nie drvený), 1 menšiu konzervu pretlaku alebo 2 paradajky, čerstvú bazalku, soľ, štipku cukru, korenie

 

 

Ako na to: očistíme si cesnak, olivy si nakrájame na menšie kúsky (nálev z olív môžeme odložiť a neskôr ho použiť). Na panvici si rozohrejeme trocha olivového oleja, prelisovaný cesnak jemne orestujeme, pridáme olivy a taktiež chvíľku restujeme.

 

 

Potom pridávame tuniaka. Ak je tuniak trocha orestovaný pridáme pretlak alebo ošúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Pár minút prehrejeme a ak je omáčka hustá môžeme použiť nálev z olív, taktiež necháme aspoň 1-2 minútky prevrieť, ochutíme soľou, cukrom a korením. Cestoviny varíme podľa návodu. Do uvarených cestovín môžeme primiešať trocha olivového oleja.

 

 

 

Servírujeme s bazalkou. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Penne s kuracím mäsom Syrovo-špenátové cestoviny Zeleninovo kuracie cestoviny Špagety s párkom Vajíčkové cestoviny