Pečená cvikla

Foto recepty - vyskúšané » Zelenina » Pečená cvikla

 

 

Pečená cvikla

 

Potrebujeme: 700 až 1000g cvikly, 2PL oleja, 2PL medu, 2PL balzamika, soľ, korenie, čerstvý tymián. Pri servírovaní môžeme použiť: polníček, sekané mandle, granátové jablko 

 

 

Ako na to: Surovú, očistenú cviklu si nakrájame na mesiačiky a zmiešame s 2PL oleja, 2PL medu, 2PL balzamika, osolíme, okoreníme, posypeme čerstvým tymiánom a dáme piecť na 200 stupňov pod alobalom na cca 80-90 minút. Občas premiešame. Pri servírovaní môžeme použiť: polníček, sekané mandle, granátové jablko. Dobrú chuť.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Rýchly talianský šalát Ľadový šalát s balkánskym syrom Ľadový šalát s kukuricou