Pavlova torta

Foto recepty - vyskúšané » Sladkosti - koláče - zákusky » Pavlova torta

 

 

Pavlova torta

 

Potrebujeme: 1 mascarpone, 2 šľahačky na šľahanie, balíček mrazeného drobného ovocia, 420g kryštálového cukru, 4PL práškového cukru, 7 vajec (budeme potrebovať len bielka), 8PL vaječného likéru, citrón, štipka soli

 

 

Ako na to: mrazené ovocie si necháme voľne rozmraziť. Sedem bielkov spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme nad parou. Vyšľahaný bielok musí byť tuhý, nesmie sa rozlievať. Na dva plechy dáme papiere na pečenie, na ktoré si obkreslíme dva kruhy podľa tortovej formy. Vyšľahaný bielok rozotrieme do tvaru kruhu na prvý papier. Na druhý papier tiež rozotrieme bielok do tvaru kruhu, ale v strede necháme voľné miesto. Plechy s bielkami potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote  100 ° C  1 hodinu 20 minút.

 

 

Krém si pripravíme tak, že mascarpone rozmiešame s práškovým cukrom, s vaječným likérom, a  troškou nastrúhanej citrónovej kôry. Zo smotán si vyšľaháme tuhú šľahačku, pridáme mascarpone a premiešame.

 

 

 

Vysušené bielkove pláty oddelíme od papiera na pečenie. Na súvislý plát rozotrieme krém, na ktorý položíme druhý plát a ten potrieme krémom po obvode. V strede torty nám vznikla priehlbinka, do ktorej dáme rozmrazené drobné ovocie a aj dookola. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Milka rezy Fánky Macocha rezy Medovníčky Malinovo-čokoládové muffiny