Panna Cotta

Foto recepty - vyskúšané » Sladkosti - koláče - zákusky » Panna Cotta

 

 

Panna Cotta

 

Potrebujeme: 2 sáčky Panna Cotty, 500ml mlieka, 2 smotany na šľahanie, misku malín, 2PL kryštálového cukru, 1,5dcl vody

 

 

Ako na to: obsah vreciek Panna Cotty si rozhabarkujeme v 3dcl mlieka, tak aby sme nemali hrudky, šľahač nepoužijeme. Zvyšok mlieka aj so smotanami privedieme do varu, vmiešame pripravenú zmes a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Hotovú hmotu nalejeme do misiek alebo šálok vypláchnutých studenou vodou. Po vychladnutí odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky.

 

 

Maliny si trochu roztlačíme vidličkou, dáme do hrnca spolu s kryštálovým cukrom a vodou. Povaríme 3-4 minuty.

 

 

 

Po stuhnutí v chladničke nožom opatrne uvolníme okraje dezertu a Panna Cottu vyklopíme na dezertný tanier, polejeme malinami a hneď podávame. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Jednoduchý perník Karamelovo medové kocky Pavlova torta Vanilkové keksy Milka rezy