Morčacie prsia a zeleninová panvička

Foto recepty - vyskúšané » Kuracina, hydina » Morčacie prsia a zeleninová panvička

 

 

Morčacie prsia a zeleninová panvička

 

Potrebujeme: morčacie prsia, trocha údenej slaninky, cuketa, mrkva, petržlen, fenikel, cibuľa, jarná cibuľka, cesnak, biele víno, olivový olej, korenie na mäsko, soľ, korenie, zeleninový bujón

 

Ako na to: Mäso si nakrájame na rezančeky a v miske zmiešame s olivovým olejom a korením, dáme do chladničky a necháme hodinu odstáť. Očistenú zeleninu a slaninku si pokrájame na malé kúsky. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja postupne opražíme všetko mäso domäkka, vyberieme ho na bok do misky a orestujeme nakrájanú slaninku. Pridáme cibuľu, všetku zeleninu orestujeme, osolíme a okoreníme. K zelenine prilejeme cca polovicu pohára vody a pridáme polovicu zeleninového bujónu, dusíme 15 minút. Pridáme cca 1 dcl vína a necháme vyredukovať.

 

 

 

Mäso pridáme k zelenine a necháme na miernom ohni ešte cca 5 minúty a odstavíme. Môžeme podávať. Dobrú chuť...

 

 

 
 
 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Kuracie stehná na kyslej kapuste Kuracie prsia so zeleninou na smotane Ražniči so šalátom z čínskej kapusty