Koložvárska kapusta

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Koložvárska kapusta

 

 

Koložvárska kapusta

 

Potrebujeme: 2-3ks cibuľa, 1kg mleté mäso bravčové alebo hovädzie, 2 hrnčeky ryže, 500g kyslej kapusty, červená paprika, soľ, olej , čierne korenie, klobása (nemusí byť), smotana na šľahanie 500ml

 

 

Ako na to: prepláchnutú ryžu opražíme na oleji, pridáme vriacu vodu ( na 2 hrnčeky ryže cca 3,5 hrnčeka vody), osolíme a môžeme pridať aj cibuľu. Po odparení vody ryžu odstavíme. V panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a postupne pridávame mäso, osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a zalejeme hrnčekom vody, dusíme cca 15 minút. Na oleji opražíme cibuľku, postupne pridávame kyslú kapustu, osolíme a pridáme červenú papriku, zalejeme trochou vody a 15 minút dusíme. Klobásku nakrájanú na malé kúsky tiež jemne opražíme.

 

 

Plech alebo pekáč vymastíme olejom alebo masťou a vrstvíme ryžu, mäso a kapustu, alebo môžeme všetko spolu pomiešať a tým vytvoríme jednu zmes. Na vrch dáme klobásu, zalejeme smotanou na šľahanie a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút.

 

 

 

Podávame samotné, s pečivom alebo so zemiakovým pyré. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Pizza z ovsených vločiek Pizza z nekysnutého cesta Pečený králik Zapekaný salámový chleba Chlapské pečené zemiaky