Koložvárska kapusta
Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Potrebujeme: 2-3ks cibuľa, 1kg mleté mäso bravčové alebo hovädzie, 2 hrnčeky ryže, 500g kyslej kapusty, červená paprika, soľ, olej , čierne korenie, klobása (nemusí byť), smotana na šľahanie 500ml
Ako na to: prepláchnutú ryžu opražíme na oleji, pridáme vriacu vodu ( na 2 hrnčeky ryže cca 3,5 hrnčeka vody), osolíme a môžeme pridať aj cibuľu. Po odparení vody ryžu odstavíme. V panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a postupne pridávame mäso, osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a zalejeme hrnčekom vody, dusíme cca 15 minút. Na oleji opražíme cibuľku, postupne pridávame kyslú kapustu, osolíme a pridáme červenú papriku, zalejeme trochou vody a 15 minút dusíme. Klobásku nakrájanú na malé kúsky tiež jemne opražíme.
Plech alebo pekáč vymastíme olejom alebo masťou a vrstvíme ryžu, mäso a kapustu, alebo môžeme všetko spolu pomiešať a tým vytvoríme jednu zmes. Na vrch dáme klobásu, zalejeme smotanou na šľahanie a pečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút.
Podávame samotné, s pečivom alebo so zemiakovým pyré. Dobrú chuť...
Obľúbené recepty:
Pizza z ovsených vločiek
Pizza z nekysnutého cesta
Pečený králik
Zapekaný salámový chleba
Chlapské pečené zemiaky