Knedľa z mikrovlnky
Knedľa s mikrovlnky
Od momentu, keď sa rozhodnete urobiť túto "super" knedľu až po dobu keď ju budete servírovať na tanier, by nemalo ubehnúť 15 až 20 minút. Žiadne varenie vody, kysnutie cesta, nič také. Do misky nakrájame jeden a pol rohlíka zo včerajšieho dna na malé kocky, prisypeme jeden a pol hrnčeka (2,5 decilitrového) hrubej múky, ďalej pridáme 2 žĺtky, asi pol lyžičky soli, polku prášku do pečiva a zalejeme jeden a pol hrnčeka studeného mlieka, premiešame. Potom ušľaháme 2 bielky a hneď ich zľahka vmiešame do hmoty. Hmotu dáme do nejakej formy, ktorá dá knedle tvar. Môže byt bábovková, samozrejme nie z plechu, ale zo silikónu alebo jánskeho skla alebo keramiky, ktorú ešte pred tým vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Formu dáme do mikrovlnky, ktorú nastavíme na 8 minút pri 750W. Keď sa mikrovlnka vypne, nechajte knedľu ešte minútu dve "ukludniť". Potom špáradlom knedľu popichajte a už len vyklopte na tanier a nakrájajte ostrým nožom. Dobrú chuť.
Ono to naozaj funguje, ale samozrejme sa to nevyrovná "klasickej" knedle. Ale ako jednoduchá rychlovka je to naozaj dobrý a celkom chutný tip.