Kapor na víne

Foto recepty - vyskúšané » Ryby » Kapor na víne

 

 

Kapor na víne

 

Potrebujeme: kúsky kapra, 2 cibule, 1-1,5dcl bieleho vína, soľ, čierne korenie, trošku olivového oleja

 

 

Ako na to: kapra si umyjeme, osušíme a dobre nasolíme a nakoreníme. Cibule si ošúpeme a nakrájame na mesiačiky a cibuľu tiež osolíme. Zapekaciu misu si vystelieme alobalom.

 

 

Na spodok na alobal nasypeme polku cibule, na ňu uložíme kúsky kapra a druhú časť cibule nasypeme na kapra. Kapra prekvapkáme olivovým olejom a podlejeme vínom. Alobal dobre uzavrieme.

 

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme 40 minút. Kapra môžeme podávať s pečenými zemiakmi, zemiakovym piré alebo s čerstvým pečivom. Dobrú chuť...