Jahodový koláč so želatínou

Foto recepty - vyskúšané » Sladkosti - koláče - zákusky » Jahodový koláč so želatínou

 

 

Jahodový koláč so želatínou

 

Potrebujeme: 6 vajec, 6 lyžíc cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 6 lyžíc vlažnej vody, prášok do pečiva, jahodový džem alebo iný, jahody, červená želatína

 

 

Ako na to: Vajíčka si rozdelíme do dvoch nádob na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtký vyšľaháme tiež a postupne pridávame cukor, ak je zmes hladká, cukor dobre vymiešaný, pridávame po lyžiciach vodu, všetko dobre vyšľaháme na hladkú zmes. K zmesi jemne a zľahka pridávame vyšľahaný sneh z bielkov. Na tanieri alebo v miske si premiešame múku a prášok do pečiva a postupne pridávame do zmesi. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 180° cca 20-30 minút.

 

 

Piškót je hotový ak sa kraje oddeľujú od plechu. Piškót necháme vychladnúť a potrieme ho jahodovým džemom. Poukladáme jahody, uvaríme si želatínu podľa návodu, ktorú necháme chvíľu ochladnúť.

 

 

 

Vylejeme na koláč a dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Jahodová torta Bábovka Griláž Hrnčeková bublanina Čokoládové muffiny