Jahodová torta

Foto recepty - vyskúšané » Sladkosti - koláče - zákusky » Jahodová torta

 

 

Jahodová torta

 

Potrebujeme: Korpus - 5 vajec, 20 dkg práškového cukru, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, 20 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Plnka - 2 šľahačky v prášku, 2 stužovače, 2 x vanilínový cukor, 2 kyslé smotany Želatína - cukrárenské červené želé, 1/2 l čistej vody, 3 lyžice práškového cukru, jahody

 

 

Ako na to: korpus - žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva, potom vodu a olej. Poriadne vymiešame. Nakoniec vyšľaháme sneh z 5 bielkov a zľahka vmiešame k zmesi. Zmes vylejeme do vymúčenej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút.

 

 

Plnka - Šľahačky vyšľaháme so stužovačmi, smotany vymiešame s vanilínovým cukrom a všetko spolu premiešame. Želatína - všetko spolu zmiešame, privedieme do varu, povaríme cca 1 minútu. Necháme trocha vychladnúť ( občas premiešame ). Korpus potrieme jahodovým džemom, vylejeme a rovnomerne rozotrieme plnku, poukladáme jahody a nakoniec dáme vychladenú želatínu.

 

 

 

Dáme stuhnúť do chladničky na cca 3 hodiny. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Tiramisu v pohári Panna Cotta Jednoduchý perník Karamelovo medové kocky Pavlova torta