Hrnčeková bublanina

Foto recepty - vyskúšané » Sladkosti - koláče - zákusky » Hrnčeková bublanina

 

 

Hrnčeková bublanina

 

Potrebujeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajíčka, 1 vanilínový cukor, 1 kypriaci prášok, kompót alebo čerstvé ovocie (višne, marhule, ríbezle ...), stužený tuk, hrubá múka

 

 

Ako na to: vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom, pridávame olej a mlieko. Múku premiešame s kypriacim práškom a primiešame k tekutej zmesi. Pre všetky gazdinky, ktorým sa nechce umývať mixér - všetky ingredience spolu riadne premiešame s metličkami - viď náš recept.

 

 

Zmes vylejeme na plech vymastený stuženým tukom a vysypaný hrubou múkou. Navrch poukladáme ovocie podľa vlastného výberu. Pečieme na 180°C cca. 20 minút - koláčik je hotový, keď sa kraje začnú oddeľovať od plechu.

 

 

 

Po vychladnutí môžeme bublaninu jemne poprášiť práškovým cukrom. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Kelimkový cheesecake Anglické štangličky Tvarohový krém Jablkové batôžteky FIT sušienky