Hovädzie s paradajkovou omáčkou

Foto recepty - vyskúšané » Hovädzie mäso » Hovädzie s paradajkovou omáčkou

 

 

Hovädzie s paradajkovou omáčkou

 

Potrebujeme: hovädzie mäso (stehno, orech. K mäsu pridáme ešte ošúpanu celú cibuľu, petržlen, mrkvu a inú polievkovú zeleninu, vegetu a už si len urobíme slížiky a máme kvalitný hovädzí nedeľný vývar - polievku), olej, cibuľa, hladká múka, pasírované paradajky, nové korenie, bobkový list, soľ, cukor

 

 

 

Ako na to: umyté mäso si dáme uvariť do vývaru (varíme minimálne 1,5 hodiny).

 

 

Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme 1,5 lyžice hladkej múky a chvíľku popražíme. Zalejeme vodou a dobre rozmiešame, pridáme pasírované paradajky, osolíme, pridáme korenie a necháme povariť cca 10 minút. Ak je omáčka príliš hustá pridáme ešte trocha vody. Nakoniec dochutíme cukrom.

 

 

 

Mäso vyberieme z vývaru a nakrájame na plátky.  Podávame s knedľou. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou Hovädzie mäso na víne