Gazdovská pečená klobása

Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Gazdovská pečená klobása

 

 

Gazdovská pečená klobása

 

Potrebujeme: 1700 až 2000g zemiakov, 4 klobásky na pečenie alebo grilovanie, 800 až 1000g kvasenej kapusty, soľ, provensálske korenie, olej (najlepšie olivový)

 

 

Ako na to: zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nákrájame na malé kocky. Väčší pekáč si trošku vymastíme olejom a na dno dáme všetkú kapustu. Na kapustu poukladáme klobásky.

 

 

 

Klobásky potom zakryjeme zemiakmi, ktoré s pierkom potrieme olejom, osolíme a posypeme provensálskym korením. Zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov asi tak na cca jednu hodinu, respektíve kým sa nám neupečú zemiaky, posledných 15 - 20 minút pečieme odokryté, nech sa nám zemiaky trošku pripečú. Dobrú chuť...

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Pizza z ovsených vločiek Pizza z nekysnutého cesta Pečený králik Zapekaný salámový chleba Chlapské pečené zemiaky