Francúzke zemiaky
Foto recepty - vyskúšané » Zapečené a pečené jedlá » Francúzke zemiaky
Francúzke zemiaky
Potrebujeme: zemiaky, klobása, slaninka, bravčová masť, kmín, soľ, mlieko, vajíčko
Ako na to: Zemiaky ošúpeme a pokrájame, uložíme na pekáč vymastený bravčovou masťou, osolíme a okoreníme. Klobásu a slaninu pokrájame na malé kúsky, dáme na plech k zemiakom.
Zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 220 °C cca 30 minút. Vajíčko rozmiešame v mlieku (cca 250ml), pekáč odkryjeme a vylejeme k zemiakom mlieko s vajíčkom.
Dopečieme odkryté ešte cca 15 minút. Dobrú chuť...
Obľúbené recepty:
Pizza z ovsených vločiek
Pizza z nekysnutého cesta
Pečený králik
Zapekaný salámový chleba
Chlapské pečené zemiaky