Svieži sezónny cestovinový šalát

Foto recepty - vyskúšané » Cestoviny » Svieži sezónny cestovinový šalát

 

 

Svieži sezónny cestovinový šalát

 

Potrebujeme: balíček cestovín – špirálky, 1-2 menšie cibule, 1/2 šalátovej uhorky, 9-10ks červenej reďkovky, balíček zelených olív, 3-4 vajcia, 150g tvrdého syra, tatarská omáčka, soľ, korenie, vegeta, (150g šunky – ak chceme mať šalát mäsitejší)

 

 

Ako na to: cestoviny si uvaríme podľa návodu a scedíme, vajíčka si uvaríme natvrdo. Cibuľu si nakrájame nadrobno, reďkovky a polku šalátovej uhorky na menšie štvrtinky, olivy na polky. Tvrdý syr si nastrúhame na hrubšom strúhadle alebo nakrájame na menšie rezančeky, vajíčka uvarené natvrdo nakrájame na malé kocky.

 

 

Ak chceme mať šalát svieži zeleninový, tak šunku nepoužijeme, ale ak ju použijeme, tak si ju nakrájame na menšie razančeky. Všetky suroviny vložíme do väčšej misy. Osolíme, okoreníme, podľa chuti použijeme vegetu a premiešame.

 

 

 

Všetko zalejeme tatarskou omáčkou. Aby sa nám omáčka „nevcucla“ do cestovín a šalát bol vláčnejší a šťavnatejší, môžeme si tatarskú omáčku zriediť troškou sladkej smotany alebo kľudne aj mliekom. Všetko dobre premiešame.

 

 

TIP: do šalátu môžeme použiť akúkoľvek zeleninu podľa sezóny alebo vašej chuti. Výborne sa hodí namiesto zimnej cibule mladá čerstvá jarná cibuľka aj so zelenou vňaťou. Výborné sú aj domáce šťavnaté paradajky. Dobrú chuť...