Cícerovo-paradajková polievka

Foto recepty - vyskúšané » Polievky a prívarky » Cícerovo-paradajková polievka

 

 

Cícerovo-paradajková polievka

 

Potrebujeme: cícer (sušený alebo sterilizovaný, tak jedna konzerva), drvené paradajky alebo pretlak (tri male konzervy), cesnak, olej, soľ, bazalka, korenie, na zjemnenie - smotana na šľahanie (nemusí byť)

 

 

Ako na to: Sušený cícer, deň vopred namočíme a uvaríme (keď použijeme sterilizovaný, toto odpadá). Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme drvené paradajky (pretlak), zalejeme vodou, necháme prevrieť.

 

 

Prisypeme cícer, necháme povariť 15 minút a rozmixujeme ponorným mixérom.

 

 

 

Pár kúskov cíceru môžeme odobrať a po rozmixovaní vrátiť do polievky - ak chceme aj väčšie kúsky v polievke. Na konci dochutíme a môžeme pridať smotanu na varenie, necháme chvíľku prevrieť. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Boršč Vianočná pôstna kapustnica Šošovicová polievka s kyslou smotanou