Bravčový hamburger

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina » Bravčový hamburger

 

 

Bravčový hamburger

 

Potrebujeme: 1kg mletého bravčového mäsa, hamburgerové žemle, tvrdý syr na plátky (najlepšie údený), ľadový šalát, rajčiny, šalátovú uhorku, kečup, horčicu, akýkoľvek dresing, dve vajíčka, soľ, korenie

 

 

Ako na to: do mäsa pridáme soľ, korenie, vajíčka a dobre premiešame. Rajčiny a uhorku si nakrájame na kolieska, ľadový šalát na jemné rezančeky. Z mäsa si v rukách vypracujeme tenšie placky, určite o trochu väčšie ako žemľa, lebo mäso sa nám dosť spečie. Ak čakáme návštevu a chceme stráviť príjemné chvíle pri pivku a grile, odporúčam si mäso tesne pred príchodom priateľov predpiecť, na panvici alebo v predohriatej rúre na papieri na pečenie pri 200 stupňoch na nejakých 15 – 20 minút.

 

 

S predpripraveným mäsom sa nám bude lepšie pracovať, v podstate ho už len trochu pripečieme, bude hotové zarovno žemľami - žemle si prekrojíme a prekrojenú časť opečieme na grile. My sme použili elektrický kontaktný gril, ale je možné použiť akýkoľvek gril. Akciu s grilom samozrejme môžeme vynechať, a všetko urobiť doma na sporáku alebo rúre.

 

 

 

Náš hamburger bol nasledovný – žemľa, horčica, šalát, rajčina, mäso, syr, uhorka, kečup, žemľa. Samozrejme fantázii a chutiam sa medze nekladú. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Bravčové mäso na kyslých uhorkách Bravčový paprikový guláš