Bravčovina

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina

  • Bravčová panenka so syrovo-špenátovou omáčkou

     

    Potrebujeme: bravčová panenka, olivový olej, soľ, korenie, bazalka, oregano, syry podľa vlastnej chuti (tavený syr v črievku, mäkký syr na postrúhanie, niva, parmezán), baby špenát, smotana na šľahanie, mlieko

     

  • Stroganov

     

    Potrebujeme: bravčové karé alebo stehno (500 - 700g), horčica plnotučná, kečup, worchestrová omáčka, sterilizované uhorky, soľ, čierne korenie, cibuľa, olej

     

  • Zemiaky pečené s mäsom

     

    Potrebujeme: bravčovú masť, zemiaky (0,8-1,0kg), cibuľa 1-2ks, bravčové stehno (cca 500g), soľ, čierne korenie, grilovacie korenie

     

  • Segedínsky guláš

     

    Potrebujeme: olej, 1 cibuľu, bravčové stehno cca 500g, 2dcl mlieka, kyslá smotana, 1PL hladká múka, bobkový list, rasca drvená, soľ, čierne korenie, červená paprika mletá, kvasená kapusta (800 až 1000g)

     

  • Grilovaná bravčová panenka so šampiňónmi a zeleninkou

     

    Potrebujeme: bravčová panenská sviečkovica, olivový olej, korenie podľa vlastnej chuti, červená paprika, cuketa, šampiňóny, bylinky, soľ

     

  • Prírodné bravčové rezne a hráškové pyré

     

    Potrebujeme: 1kg bravčové karé, šampiňóny - 500g, cibuľa, olej, soľ, korenie, provensalske bylinky, 500g hrášok, pár lístkov mäty, vývar, smotana na šľahanie

     

  • Bravčová panenka so špargľou

     

    Potrebujeme: bravčová panenská sviečkovica, zelená špargľa, anglická slanina, jarná cibuľka, biele víno, maslo, olej, citrón, vývar, soľ, korenie, príloha napr. zemiaky

     

  • Zabíjačková kapusta

     

    Potrebujeme: bravčová masť, cibuľa, kyslá kapusta, bravčové plece, soľ, korenie, červená paprika, rasca, cesnak

     

  • Bravčový hamburger

     

    Potrebujeme: 1kg mletého bravčového mäsa, hamburgerové žemle, tvrdý syr na plátky (najlepšie údený), ľadový šalát, rajčiny, šalátovú uhorku, kečup, horčicu, akýkoľvek dresing, dve vajíčka, soľ, korenie

     

  • Rýchly guláš na woku

     

    Potrebujeme: 1kg zemiakov, 2 bravčové klobásky na pečenie, 2 cibule, 2 červené papriky, majoránku, vegetu, mletú červenú papriku, 1PL horčice, 4PL kečupu, soľ, korenie, olej (alebo 2PL domácej bravčovej masti)

     

  • Bravčová pečeň s údeným

     

    Potrebujeme: bravčovú pečeň, údeninu (šunku, karé, moravské mäso), veľkú cibuľu, oregano, majoránku, čierne korenie, soľ, olej (alebo 2PL domácej bravčovej masti)

     

  • Bravčová panenka so slivkovou omáčkou

     

    Potrebujeme: 500g bravčovej panenky, sušené slivky, soľ, mleté čierne korenie, olej, Na omáčku: 1dcl červeného vína, 1dcl vody, cca 100g sušených sliviek, čierne mleté korenie, 1PL medu, štipku škorice, 2-3 klinčeky, soľ, 1KL masla

     

  • Bravčové mäso na kyslých uhorkách

     

    Potrebujeme: 600-800g bravčového karé, 1 cibuľu, 4ks kyslých zaváraných uhoriek, 1 kocka masoxu, mleté čierné korenie, vegetu, kečup, olej, 2PL polohrubej múky

     

  • Bravčový paprikový guláš

     

    Potrebujeme: 1200 až 1500g bravčového mäsa (stehno alebo karé), 2 väčšie čerstvé papriky, 2 cibule, 5dcl vývaru (alebo horúca voda s 3PL vegety), 3KL sladkej mletej papriky, 2KL sušenej bazalky, soľ, korenie, olivový olej

     

  • Bravčové mäso s kukuricou

     

    Potrebujeme: 500 až 700g bravčového mäsa (stehno alebo krkovička), konzervu kukurice, 1 cibuľu, 2dcl vývaru (alebo 1,5KL vegety rozmiešanej v horúcej vode), 1dcl kečupu (alebo pretlaku), olej, soľ, čierne korenie

     

  • Bravčová pečeň na víne

     

    Potrebujeme: bravčovú pečeň, 2 cibule, 1 zelená paprika, 2dcl červeného vína, 2dcl vývaru (alebo v horúcej vode rozmiešaná 1PL vegety), 1dcl kečupu, olej, korenie, soľ