Bravčové mäso s kukuricou

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina » Bravčové mäso s kukuricou

 

 

Bravčové mäso s kukuricou

 

Potrebujeme: 500 až 700g bravčového mäsa (stehno alebo krkovička), konzervu kukurice, 1 cibuľu, 2dcl vývaru (alebo 1,5KL vegety rozmiešanej v horúcej vode), 1dcl kečupu (alebo pretlaku), olej, soľ, čierne korenie

 

 

Ako na to: mäso si umyjeme, očistíme od mastných častí podľa vlastného uváženia,  nakrájame na kocky a osolíme, okoreníme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na polmesiačiky. Vo väčšej panvici s pokrievkou alebo v hrnci si rozpálime olej, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita. Potom pridáme mäso a ďalej restujeme.

 

 

Keď sa nám mäso stiahne, pridáme polovicu konzervy kukurice, podlejeme vývarom (alebo horúca voda s vegetou), premiešame, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme na miernejšom ohni cca 2 hodiny, respektíve do zmäknutia mäsa.

 

 

 

Počas dusenia pravidelne premiešavame a podľa potreby podlievame vodou. Na záver, keď už je mäso mäkké, pridáme kečup alebo pretlak a ešte 15 minút dusíme. Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Bravčová panenka so špargľou Zabíjačková kapusta