Bravčová panenka so syrovo-špenátovou omáčkou

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina » Bravčová panenka so syrovo-špenátovou omáčkou

 

 

Bravčová panenka so syrovo-špenátovou omáčkou

 

Potrebujeme: bravčová panenka, olivový olej, soľ, korenie, bazalka, oregano, syry podľa vlastnej chuti (tavený syr v črievku, mäkký syr na postrúhanie, niva, parmezán), baby špenát, smotana na šľahanie, mlieko

 

 

Ako na to: Panenku si umyjeme a nakrájame na medailónky, dáme do misky a spravíme marinádu - olej, korenie, bylinky, soľ a necháme chvíľku odstáť v chladničke. Potom panenku opečieme z každej strany na riadne rozohriatej panvici. Potom medailóniky uložíme na plech a panenku dáme ešte do rúry na 180 stupňov na 7 minút.

 

 

Na panvicu si dáme trocha olivového oleja a orestujeme špenát. Pridáme smotanu na šľahanie, nastrúhaný mäkký syr, môžeme pridať aj parmezán alebo nivu (môžeme k tomu vytlačiť aj celé črievko taveného syra). Dochutíme omáčku bylinkami. Ak je omáčka hustá môžeme ju zriediť trochou mlieka.

 

 

Podávame so zemiakmi alebo s čímkoľvek načo máme chuť. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou Bravčové mäso na kyslých uhorkách