Bravčová panenka so špargľou

Foto recepty - vyskúšané » Bravčovina » Bravčová panenka so špargľou

 

 

Bravčová panenka so špargľou

 

Potrebujeme: bravčová panenská sviečkovica, zelená špargľa, anglická slanina, jarná cibuľka, biele víno, maslo, olej, citrón, vývar, soľ, korenie, príloha napr. zemiaky

 

 

Ako na to: špargľu opláchneme a odrežeme konce. Dáme do osolenej vriacej vody na 2-3 minúty a vyberáme do studenej vody. Panenku opláchneme a osušíme, nakrájame na kúsky - medailóniky, trocha osolíme a okoreníme. Jednotlivé kúsky zabalíme do slaninky. Na riadne rozohriatej panvici s olejom panenku prudko opečieme z obidvoch strán, z každej strany cca. minútku.

 

 

Panenku poukladáme na plech a dáme do rúry na 8 minút pri 180°C . Do výpeku z mäsa dáme kúsok masla, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú jarnú cibuľku a slaninku. Pridáme trocha vína, potom vývar, necháme vyredukovať. Nakoniec pridáme ešte malú kocku masla. Špargľu môžeme ešte orestovať na masle a pokvapkáme citrónom a trocha osolíme.

 

 

 

Omáčkou prelejeme panenku. Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť...

 

 

 

 

 

 

 

 

Obľúbené recepty:

 

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou Bravčové mäso na kyslých uhorkách